top of page

FYSIOTHERAPIE

Fysio gericht op lichaam en geest

06 - 83 78 20 81 

Allround Fysiotherapie voor jong en oud

Onze fysiotherapeuten hebben verschillende specialisaties. Hierdoor kunnen zij jou optimaal ondersteunen. Bijvoorbeeld bij zwangerschap,  in de behandeling van blessures maar ook bij het herstel na kanker. Daarnaast kan de behandeling gericht zijn op stress-gerelateerd klachten of lichamelijke klachten die een mentaal, emotionele oorzaak hebben. Wij beschikken over een breed scala van oefentherapieën en behandelvormen.

 

 

OEFENTHERAPIEËN 

Oefentherapieën  leren je om door middel van houdings- en bewegingsoefeningen bewuster met je lichaam om te gaan. Uiteindelijk kunnen je klachten hierdoor verminderen of verdwijnen. Ook kun je advies krijgen  over gezonder bewegen en sporten. Eventueel kunnen er ook aanvullende behandeltechnieken worden gebruikt. 

 

Sportfysiotherapie 

Sportfysiotherapie richt zicht op de behandeling en begeleiding en revalideren  van (top)sporters met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Sportfysiotherapie wordt ook ingezet bij de meer kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

Psychosomatische fysiotherapie

Vele fysieke klachten hebben dikwijls een psychologische en emotionele oorzaak. Psychosomatische fysiotherapie is erop gericht deze onderliggende relaties op te sporen om vervolgens aan de oorzaak als aan het symptoom ter werken.

Revalidatietherapie

Zowel bij mensen met blijvend letsel als bij mensen met langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking kan revalidatietherapie ingezet worden. Hierbij is het herstel of de verbetering van de mogelijkheden het doel.

 

Zwangerschapsfysiotherapie 

Tijdens de zwangerschap wordt het lichaam anders belast dan normaal  waardoor er klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen ontstaan. Zwangerschapsfysiotherapie richt zich dan ook op het lichaam zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling.

 

Oncologische revalidatie 

Oncologische revalidatie richt zich op je conditie en je belastbaarheid voor, tijdens en na de ziekenhuisbehandelingen. De therapie dient om de ziekenhuisbehandelingen beter te kunnen doorstaan en om tijdens maar vooral na de behandelingen sneller te kunnen herstellen. 

 

 

BEHANDELVORMEN 

Naast de oefentherapieën kan er gebruikt gemaakt worden van verschillende behandelvormen. Denk hierbij aan het behandelen van oedeem, Dryneedling om de spieren te helpen ontspannen, maar ook aan massage en het tapen van spieren.

 

 

Dryneedling 

Wanneer er knopen in spieren (triggerpoints) ontstaan, leidt dit vaak tot forse pijn klachten. Om deze knopen te laten verdwijnen worden de knopen in de spieren met dunne naalden aangeprikt en gestimuleerd. Dit leid veelal tot een directe ontspanning in de spier. Dit snelle optreden van ontspanning in de spier maakt dat deze behandelmethode ontzettend efficiënt is.

 

 

Medical taping 

Om de spieren in hun functie te ondersteunen kan er elastische tape op de huid worden geplakt. Zonder de beweging te beperken kunnen de spieren ondersteund worden. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting.

 

 

Manuele technieken 

Manuele technieken kunnen worden ingezet om gewrichten beter te laten functioneren en om houding en bewegingen te verbeteren. Gewrichten worden soms sneller of juist langzaam bewogen om een toename van de bewegingsvrijheid tot stand te brengen. De effecten zijn vaak direct merkbaar.

 

 

Wij zijn aangesloten bij nagenoeg alle zorgverzekeraars.  Controleer wel zelf uw polis hoe uw verzekerd bent voor fysiotherapie

bottom of page